A fenyő ünnepe

0
152
Olvasók száma
fenyő ünnepe
Sült gesztenye

Adott egy hatalmas erdő, egy pici falu és egy karácsonyi vásár. Kell ennél több?

Az Espinelves nevű falu Katalónia talán legnagyobb erdejében, a Montseny-Guilleries-ben található. Az idelátogatókat hamisítatlan katalán romantika várja: csodás fák, tiszta víz és levegő. A katalánok körében azonban nem emiatt híres a település, hanem a karácsonyi vásárról.

Forrás: Wikimedia Commons

Az Espinelves-i vásár ugyanis egyike a legnagyobb egyedi karácsonyi vásároknak Katalóniában. Gondozott utcák és házak, valamint a kandallókban ropogó fa illata vár minden fesztiválozót. Tavaly, amikor a környéken kirándultunk, olyan érzésem volt, mintha csak a régi szomszédokhoz mentem volna látogatóba.

fenyő ünnepe
Forrás: Sergio Calleja/Flickr

Itt beszerezheted a karácsonyfád, az apró szobrokat a Betlehemhez, de csodás kézműves standokban és értékes élelmiszerekben is gyönyörködhetsz. 

Tavaly is volt itt minden, amire az ember vágyhat: karácsonyfák, játékok, fagyöngy, churros, gesztenye.

 

fenyő ünnepe

Megtudtam, hogy a gesztenyét itt nemcsak sütve fogyasszák. Készítenek belőle lisztet, kenyérre kenhető krémet (a mogyoróvajra hasonlít), mézet, de még teát is! 🙂 Mi egy adag sült gesztenyét vettünk. Isteni volt!

 

fenyő ünnepe
Sült gesztenye

Ha épp erre jársz, december 13-ig még ellátogathatsz a karácsonyi vásárba.

 

Előző cikk8 dolog, amit imádok a katalán télben
Következő cikkKarácsony Katalóniában: ahol a gyerekek addig verik a farönköt, amíg az ajándékot nem kakil
gabriela
Sziasztok! Mind sokan közülünk, én is imádok utazni; bár az élet úgy hozta, hogy az utazásnak egy egész különleges formáját próbálhattam ki. Rövidebb-hosszabb ideig új országokba költöztem. Így jutottam el Lengyelországba és Katalóniába, Spanyolországba is. A We love Catalonia célja, hogy a katalán életérzésen keresztül kalauzolva bemutassam nektek ezt a régiót. Kultúra, gasztronómia, utazási tippek, érdekességek. Turistáknak, érdeklődőknek, Katalóniában élőknek. Mindenkinek, aki szeretné megismerni a világnak ezt a szegletét. Neked.
MEGOSZTÁS

HAGYJ ÜZENETET

Kérlek, írd be a hozzászólásod!
Kérlek, írd be a neved