Hangolódj Barcelonára

0
205
Olvasók száma
nalaď sa na Barcelonu
Forrás: pexels.com

Az utazás előtti időszak, az utazásra való hangolódás számomra ugyanannyira izgalmas, mint maga az utazás. Inspirációnak ott vannak a könyvek és a filmek, amiket már hónapokkal az indulás előtt elő tudok venni. A repülőgépben vagy az autóban ülve azonban nekem zenére van szükségem. A zenétől lesz felhőtlen jó kedvem az úton, és a kirándulás/utazás/nyaralás során is. Bár nincs két egyforma zenei ízlés, remélem, ez a lista tetszeni fog neked. Vagy legalábbis inspirálni fog téged, hogy megtaláld saját lejátszási listádat.

1George Ezra – Barcelona

George Ezra az a fiatal és karizmatikus zenész, akit mindannyian a szívünkbe zártunk, amikor a rádióban először meghallottuk “Budapest” című számát. Szerencsére Barcelonáról is írt egy dalt, így ma ő lesz a listánk első helyén.

2Txarango – Una lluna a l’aigua

Txarango elnevezésű zenekart 2010-ben alapították Barcelonában. A banda saját zenei stílussal rendelkezik, melyben összevegyítik a reggae-t a dupstep-pel, latin és pop zenével. Mindezt megfűszerezik egy csipetnyi rock-kal és jamaicai stílussal is. Ez pedig az egyik kedvenc számom tőlük.

3Love of Lesbian – Fantastic Shine

Erről a katalán bandáról már biztosan hallottatok. 1997-ben alapították Barcelonában. A 2012-es év több nominációt is hozott nekik (ezek közül a legfontosabb talán az MTV Europe Music Awards). Ez a számuk a 2013-as Estrella Damm reklám betétdala volt.

4Txarango feat. Manu Chao – Terra endins

Manu Chao-t talán senkinek sem kell bemutatni. Ez a francia születésű, spanyol gyökerekkel rendelkező művész jelenleg Barcelonában él.

5Ed Sheeran – Barcelona

A katalán főváros a háromszoros Grammy-díjas angol énekest és dalszövegírót is megihlette.

6Blaumut – Bicicletes

Ha valamikor hiányozni fognak azok a meleg nyári napok, a mikor bármit megtehettél, indísd el ezt a számot. A Blaumut nevű katalán zenekar olyan kerékpárútra visz, amit újra és újra meg akarsz majd ismételni ismételni.

7Tete Montoliu – When I fall in Love

A vak zongoraművész, Tete Montoliu, Barcelonában született és nevelkedett. A jazz egyik legnagyobb alakja, aki olyan művészekkel játszott együtt, mint Dizzy Gillespie és Dexter Gordon.

8Els Catarres – Fins que arribi l’alba

A banda 2010-ben alakult és az elmúlt nyolc évben szinte minden hazai zenei díjat besöpörtek. A zenei stílusuk leginább pop-folk vagy pop-rock kategóriába sorolható. Ez a számuk a 2018-as év nagy slágere.

9Judit Neddermann – Mireia

Judit Neddermann katalán énekesnő, aki fiatal kora ellenére igazán szuper zenét szerez.

10Freddie Mercury és Montserrat Caballé – Barcelona

Ez a szám először 1987-ben jelent meg Mercury és Caballé közös albumán. Bár Barcelona sok zenészt ihletett meg, a rock és az opera együttesét senki sem hagyhatja figyelmen kívül.

U. I. A fénykard mindent visz.

11Shakira – Boig per tu

A katalán gyökerekkel is rendelkező kolumbiai énekesnő is Barcelonában él. Azt gondolom tudjátok, hogy az FC Barcelona sztárjával, Gerard Piquével él együtt. Azt azonban nagyon kevesen tudják, hogy a 2014-es, Shakira című albumán, egy katalán dal is szerepel. Ez a Boig per tu (egy 1990-es katalán dal feldolgozása).

12Shakira – Loca

Hogy hagyhatnám ki azt a dalt, aminek klipjét Barcelonában forgatták?

Melyik dal fog felkerülni a te listádra?

Előző cikk10 barcelonai nő, akik beírták magukat a történelembe
Következő cikkHogyan tisztítsam meg az articsókát?
gabriela
Sziasztok! Mind sokan közülünk, én is imádok utazni; bár az élet úgy hozta, hogy az utazásnak egy egész különleges formáját próbálhattam ki. Rövidebb-hosszabb ideig új országokba költöztem. Így jutottam el Lengyelországba és Katalóniába, Spanyolországba is. A We love Catalonia célja, hogy a katalán életérzésen keresztül kalauzolva bemutassam nektek ezt a régiót. Kultúra, gasztronómia, utazási tippek, érdekességek. Turistáknak, érdeklődőknek, Katalóniában élőknek. Mindenkinek, aki szeretné megismerni a világnak ezt a szegletét. Neked.
MEGOSZTÁS

HAGYJ ÜZENETET

Kérlek, írd be a hozzászólásod!
Kérlek, írd be a neved