Mit csináljunk esőben Barcelonában

0
284
Olvasók száma
Forrás: pexels.com

Bár statisztikailag Barcelonában átlagosan csak 53 esős nappal kell számolni, az idei tavasz bőven tartogatott meglepetéseket Katalóniában. A faluban, ahol élünk még most is örülünk, ha a hőmérő higanyszála eléri a 19 fokot. Tudom, hogy Barcelonától 120 km választ el, de a forró kakaómat szürcsölve arra gondoltam, megpróbálom összeszedni a gondolataimat és leírni nektek, én mit kezdenék egy esős napon a katalán fővárosban.

Látogatás a Katalóniai Nemzeti Művészeti Múzeumba (Museu Nacional d’Art de Catalunya)

A Montjuïc dombon, a Pl Espanya közelében található múzeum kiemelkedően figyelemre méltó római festményekkel, és a 19. század végi és a 20. század eleji katalán művekkel büszkélkedik. Külön kiemelném itt a Thyssen-Bornemisza kollekciót, ami bizony egy magyar műkedvelő nevéhez köthető. (Bővebb információkért keresd fel Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza Wikipedia lapját.)

Én még 2010-ben, az első barcelonai utam során jártam itt. Mivel ez volt az az év, amikor utazni kezdtem, ide még zöldfülű, felkészületlen turistaként érkeztem. Mindezek ellenére, a múzeum látogatása maradandó élmény volt.

Mit csináljunk esőben Barcelonában

Az épület legfelső emeletén található az Òleum étterem, amit a katalán séf, Fina Puigdevall felügyel. Ha még nem hallottatok róla, ő az oloti Les Cols tulajdonosa. Ez az étterem eddig két Michelin-csillagot szerzett Fina vezetésével.

Túlélés egy szabadulószobában

A szabadulószobák óriási trendnek számítanak a katalán fiatalok körében. Nem csoda, hogy Barcelona is több olyan lehetőséget kínál, ahol rejtvényekre válaszolva, kódokat megfejtve tudtok csak kijutni egy-egy szobából. Minden helységnek saját témája van (pl. Gaudí építészete vagy a római kori Barcelona).

Egy show-t a Liceumban vagy Katalán Zene Palotájának meglátogatása

A katalán főváros csodálatos koncerttermekkel és színházakkal büszkélkedhet. Az egyik legismertebb közülük a Liceu a La Ramba-n, ami egy hat emeletes operaház a 19. századból.

A Palau de la Música Catalana az Art Nouveau egyik lélegzetelállító darabja, amit azonban nem Gaudí tervezett. Ezt a bakancslistás csodát, ami 1997. óta az UNESCO Világörökség része, Lluís Domènech i Montanernek köszönhetjük.

Mit csináljunk esőben Barcelonában
Forrás: pixabay.com

Az El Born Kulturális Központ

Az El Born Centre de Cultura i Memòria egy fedett régészeti lelőhely az 1700-as évekből, ami az 1714-es barcelonai csatának állít emléket. A belépés ingyenes, de az idegenvezetés már nem (az idegenvezető azonban nem kötelező). A központban művészeti és kulturális eseményeket (nyelvi, irodalomi, zenei, filmes, bábos, táncos stb.), előadásokat, interjúkat és beszélgetéseket is tartanak.

Mit csináljunk esőben Barcelonában

Ne felejtsétek, hogy az El Born negyed híres a bárjairól; így szinte kötelező beülni egy kávéra valahova.

Mit csináljunk esőben Barcelonában
Kedvenc bloggereket még 2014-ben 😀

Éld ki a kreativitásod a Csokoládé Múzeumban

A csokoládémúzeum a csoki európai történelmét mutatja be: annak eredetét, hogy hogyan jutott el hozzánk, és miként kereskedtek vele, ahogy azt is, hogyan használta az orvostudomány, majd hogyan vált afrodiziákummá.

Különböző tevékenységéket is kínálnak – akár gyerekek, akár felnőttek számára.

Bizonyára egymillió dolgot kihagytam, ez viszont remek lehetőség, hogy elmondjátok, ti hogyan töltöttétek vagy töltenétek el az esős napokat Barcelonában.

Előző cikkAmit a Wikipédia nem árul el a Sau-víztározóról
Következő cikkMegvan a 10 legszebb katalán szó
gabriela
Sziasztok! Mind sokan közülünk, én is imádok utazni; bár az élet úgy hozta, hogy az utazásnak egy egész különleges formáját próbálhattam ki. Rövidebb-hosszabb ideig új országokba költöztem. Így jutottam el Lengyelországba és Katalóniába, Spanyolországba is. A We love Catalonia célja, hogy a katalán életérzésen keresztül kalauzolva bemutassam nektek ezt a régiót. Kultúra, gasztronómia, utazási tippek, érdekességek. Turistáknak, érdeklődőknek, Katalóniában élőknek. Mindenkinek, aki szeretné megismerni a világnak ezt a szegletét. Neked.
MEGOSZTÁS

HAGYJ ÜZENETET

Kérlek, írd be a hozzászólásod!
Kérlek, írd be a neved