Rólam

Hola! Üdvözöllek!

Gabriela vagyok. Egy szlovákiai magyar lány, aki a szerelem miatt költözött Katalóniába.

Farkas Gabriella blog

2012-ben kedztem blogolni, és amikor három évvel később megérkeztem az új választott hazámba, indítottam egy pici blogot, hogy lejegyezzem a helyeket, amiket Pasi mutatott meg nekem. Ne gondolj semmi extrára; ez inkább egy online napló volt, amit arra használtam, hogy papírfecnik helyett valahol rendszerezzem az új élményeket, amik nap mint nap értek.

Ahogy telt az idő, a blog is változott. Többször költözött, míg megalakult a mai formája. Úgy döntöttem, ez lesz az az eszköz, amin keresztül megpróbálom bemutatni nektek a régiót és mindent, amit mi szeretünk benne. Innen a név is: We love Catalonia, azaz Szeretjük Katalóniát.

Amit itt találsz:

Szlovákiából Katalóniába

Mindig is azok közé az emberek közé tartoztam, akik úgy gondolták, mi irányítjuk az életünket. Sőt, bizonyos mértékig ma is ezt vallom, hisz az életünk döntéseink sorából épül fel (legyenek ezek akár tudatos, akár tudatalatti döntések). Ennek ellenére megtanultam (őszintén még most is tanulom), hogy felesleges görcsösen ragaszkodni egy elképzelt úthoz; néha egyszerűen csak el kell engedni a görcsös akarást, kapaszkodást, és helyet kell engedni a flow-nak, az események szaba áramlásának.

Amikor 2014-ben két bőrönddel landoltam Gironában, az elvárásaim és reményeim az új életem iránt nehezebbek voltak, mint a csomagok.

Őszintén, két dologra volt csak igazán szükségem: nagy adag optimizmusra és arra a képességemre, hogy sosem adom fel. Hisz az ember nem szeli át Európát minden nap, hogy egy teljesen új kultúrába próbáljon meg beilleszkedni a társa oldalán.

Új életet kezdeni egy másik országban gyakorlatilag nulla háttérrel, család és barátok nélkül óriási kihívás volt. Valójában, még most is az.

És érdekes módon azt veszem észre, hogy Katalónia nem adja fel. Rendszeresen lenyűgöz a szebbnél szebb helyekkel, az emberek nyitottságával és kedvességével. Én pedig tanulom a nyelvet, katalánul olvasok, katalán zenét hallgatok, és olyan gyakran próbálok meg kirándulni, amilyen gyakran csak tudok. És mindenekelőtt, próbálok beilleszkedni az itteni társadalomba annak minden pozitívumával és nyűgével együtt.

 

Szerencsés vagyok, hogy egy csodálatos, hozzáértő és büszke házigazdával járhatom körbe a régiót, aki imád a számomra új hagyományokról, ételekről és borokról mesélni.

A We love Catalonia jelene és jövője

A blog célja, hogy velem együtt felfedezd Katalóniát. Azokat a helyeket, amiket a magyar turisták nem (vagy kevésbé) ismernek, mivel nem létezik magyar vagy angol nyelvű tájékoztató róluk.

Emellett nagy álmom, hogy írjak a helyi múzeumokról, kiállításokról, parkokról és kertekről is.

Megmutatom, mi készül a konyhámban, hogy az egyszerű katalán recepteket otthon is el tudd készíteni. De tervezem, hogy írok azokról az éttermekről, amiket igazán kedvelünk.

Remélem, hogy az itt található információk elnyerik a tetszésedet. Ragadj egy pohár jó bort, és olvasd át a cikkeket, amik a leginkább felkeltették az érdeklődésedet.

Szeretettel,

Gabriela


Figyelem! A weboldal affiliate linkeket tartalmaz. 

Utazásaim során minden alkalommal a Booking.com oldal segítségével találtam meg a megfelelő szállást. A professzionális szolgáltatásuk és hozzáállásuk az, ami miatt ajánlani tudom nektek az oldalt. Az együttműködés lényege, hogy ha a We love Catalonia oldalon keresztül foglaljátok le a következő szállásotokat, kapok egy kis jutalékot, amit az oldal fenntartására tudok felhasználni. Fontos tudni, hogy ugyanazt az összeget fizeted majd, mintha egyenesen a Booking.com kezdőoldalról indulnál, így nem kell semmi extra díjjal számolnod.