Temps de Flors 2017

0
229
Olvasók száma

Tavaly már olvashattatok egy rövid összefoglalót a gironai virágfesztiválról. Azt már tudjátok, hogy ez az az esemény, amit úgy várok, mint a karácsonyt.

Már egy hete nem aludtam, annyira vártam május 13-át. Bár korán akartunk indulni, ez végül nem jött össze. Ezért úgy terveztük, hogy ebédidőre érjünk Gironába. A terv bejött; és bár nem néztünk meg minden kiállítást, minden – általunk kitippelt – helyre eljutottunk. Ezért ma egy újabb rendhagyó bejegyzés következik. Fotóalbum az idei Temps de Flors kiállításról.

A hidakat idén is feldíszítették: az elsőn (bár itt nem látszik) sárga és narancssárga virágok bújta meg a sárga “falak” mögött. A második hidat pedig Girona focicsapatának a színeibe öltöztették, ugyanis a klub nagyon közel állt ahhoz, hogy bejusson az első ligába.

Temps de Flors 2017

Utunkat folytatva a Sant Feliu templom előtt haladtunk el, hogy olyan hangulatos utcákon barangoljunk, ahol ezidáig még sosem jártunk együtt. Az egyik étterem terasza felett pillantottam meg ezt az ablakot, ami azonnal belopta magát a szívembe. Hiába, az utazás a lelkemben van. 😀

Temps de Flors 2017
Keljünk útra!

A katedrális melletti kerteknél aztán ez a kiállítás fogadott. Figyelemfelkeltés és egyben kritika: amikor az európai ember Dél-Európában sütteti a hasát, miközben kerítésekkel veszi magát körbe, és nézi, ahogy a menekültek megfulladnak a Földközi-tengerben. Hihetetlenül bátor, szókimandó és csodálatraméltó alkotás.

Temps de Flors 2017

Mivel ez volt a kedvencem, itt van róla még egy közelebbi fotó is.

Tovább haladva a narancsárga folyóhoz (én neveztem el így, mivel jobb név nem jutott az eszember) jutunk. Tavaly itt gyufaszálakat nézegettünk, de az idei kiállítás is ötletes volt.

Esernyő és esőcseppek.

A katedrális előtt idén – virágok helyett – a tükröké volt a főszerep. A sokat kritizált kiállítás szerintem újító, és a turisták és élvezték.

Temps de Flors 2017

A zsidó múzeum kertjét idén is feldíszítették. Plussz pontot adok a régi kerékpárok újrahasznosításáért. 

Ez alatt a hét alatt szinte minden üzlet, étterem, kávézó és bár bejárata előtt virágkompozíciók várják a nézelődőket. Nagy kedvencem a cipőkbe ültetett virágok, …

és a hortenziák a La Fabrica előtt.

A hangulatos, szűk utcák és a fehér virágok különleges, már-már mesebeli egységet alkottak.

Temps de Flors 2017

Ez pedig én vagyok, szép helyszínek után kutatva. 😀

Gabriela Farkasová Temps de Flors 2017

Remélem, a képek meghozták a kedved egy hosszú hétvégéhez. 😉

Előző cikkÓkori görög és római városok nyomában a Costa Brava-n
Következő cikk7 dolog, amit mindenképpen tudnod kell a katalán nyelvről
gabriela
Sziasztok! Mind sokan közülünk, én is imádok utazni; bár az élet úgy hozta, hogy az utazásnak egy egész különleges formáját próbálhattam ki. Rövidebb-hosszabb ideig új országokba költöztem. Így jutottam el Lengyelországba és Katalóniába, Spanyolországba is. A We love Catalonia célja, hogy a katalán életérzésen keresztül kalauzolva bemutassam nektek ezt a régiót. Kultúra, gasztronómia, utazási tippek, érdekességek. Turistáknak, érdeklődőknek, Katalóniában élőknek. Mindenkinek, aki szeretné megismerni a világnak ezt a szegletét. Neked.
MEGOSZTÁS

HAGYJ ÜZENETET

Kérlek, írd be a hozzászólásod!
Kérlek, írd be a neved