Temps de Flors 2018

0
149
Olvasók száma

Ha rendszeres olvasó vagy, tudod, hogy a Temps de Flors a kedvenc kiállításom. Idén sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, de azért csak leutaztunk Gironába, hogy – az eső ellenére – a lehető legtöbbet hozzuk ki a virágkiállításból.

Bár a hidakat idén is feldíszítették, úgy döntöttünk, hogy most a kőhídon megrendezett kézműves vásárt járjuk végig. A híd mellett, a folyóparton volt az egyik kiállítás.

Temps de Flors 2018

Aki figyeli a helyi politikát, az tudja, hogy a sárga szín a függetlenségi mozgalom szimbólumává vált. A keresztekkel a politikai foglyokra akarták felhívni a figyelmet. Ez nem meglepő, hisz a Temps de Flors alatt (szinte minden éven) vannak olyan kiállítások, amik a spanyol vagy nemzetközi politikai eseményeket emlegetik fel, kritizálják.

A várban, a tavalyi narancssárga folyó helyén idén vízi nimfákat csodálhattunk meg (kirakati bábukból).

Temps de Flors 2018

Innen továbbhaladva, egy eldugott kis sarokban rátaláltam az idei kedvenc kiállításomra. Ugye, mennyire gyönyörű? Nekem mindig ellopják a szívem a régiségek.

Temps de Flors 2018

A cérnát és a tűt ábrázoló kollázst anyunak fényképeztem le. 🙂

Temps de Flors 2018

A katedrális idén is lenyűgöző volt.

Temps de Flors 2018

Temps de Flors 2018

Az eldugott utcácskák csodálatosak voltak.

Temps de Flors 2018

Csakúgy, mint a kapualjak.

Temps de Flors 2018

Girona legromantikusabb lépcsőin idén vízesést “építettek”.

Temps de Flors 2018

Az eső elől az Espresso Mafia kávézóba menekültünk. A tchai latte isteni, mindenképpen próbáljátok ki.

Remélem, jövőre találkozunk. 🙂

Előző cikkMegvan a 10 legszebb katalán szó
Következő cikkCap Roig, a nyugalom szigete
gabriela
Sziasztok! Mind sokan közülünk, én is imádok utazni; bár az élet úgy hozta, hogy az utazásnak egy egész különleges formáját próbálhattam ki. Rövidebb-hosszabb ideig új országokba költöztem. Így jutottam el Lengyelországba és Katalóniába, Spanyolországba is. A We love Catalonia célja, hogy a katalán életérzésen keresztül kalauzolva bemutassam nektek ezt a régiót. Kultúra, gasztronómia, utazási tippek, érdekességek. Turistáknak, érdeklődőknek, Katalóniában élőknek. Mindenkinek, aki szeretné megismerni a világnak ezt a szegletét. Neked.
MEGOSZTÁS

HAGYJ ÜZENETET

Kérlek, írd be a hozzászólásod!
Kérlek, írd be a neved